Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.ipa
rtners.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com
!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie prosba OT + przepis :-)
Date: Sat, 13 Jul 2002 20:12:48 +0200
Organization: w domu
Lines: 23
Message-ID: <agpqh8$oa0$00$1@news.t-online.com>
References: <agplm2$6m2$1@korweta.task.gda.pl> <agpmoc$kdp$05$1@news.t-online.com>
<3...@n...noos.fr>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1026583912 00 24896 cJyAbZVGStAQNA 020713 18:11:52
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:116381
Ukryj nagłówki
>>też byłbym ciekaw. Zadałem podobne pytanie dotyczące południa Francji, ale
>>jak na razie cisza na morzu.
>>Moje wspomnienia paryskie są z roku 1985, czyli antyczne, ale jako student
>>też mi się nie przelewało i trzeba było tanio żyć. Wyglądało to mniej
>>więcej tak: śniadanie: kawa z mlekiem + bułka + jogurt. Potem poszukiwanie
>>chińczyka lub wietnamczyka. Tam za drobne (w 1985 roku 25-35 franków)
>>jadłem obiad zupa+danie główne+deser+0.5l wina. Na kolację resztę bułki z
>>jogurtem. Wychodziło 50-70 franków dziennie. Teraz pewnie ze 20EUR będzie
>>potrzebne.
>>
> Teraz dobry obiad w knajpie, to ok. 20 euro ("brasserie", nie szykowna
> "restaurant"). Dodam, ze kawa w "café", przy barze, to 1 euro (2 euro
> przy stoliku)
>>Co do reszty niech się tambylcy wypowiedzą.
brasserie było wtedy też droższsze od wietnamczyków i chińczyków w Quartier
Latin. Specjalnie tam jeździłem na obiady. Było o połowę taniej niż Żółte
Półdupki (TM). Dalej tak jest?
Waldek
|