Data: 2006-04-28 22:52:34
Temat: Re: Pytanie techniczne_Pytanie o kapary
Od: dogma <d...@N...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anatol Mroczek napisał(a):
>
> Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:e2snhs$k23$1@inews.gazeta.pl...
>
>> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:e2skqv$7fq$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> A do czego używacie tych kaparów? Bo ja mam takie w plastykowym
>> opakowaniu
>> zasolone i chodzę koło nich jak koło jeża. Oglądam, myślę, zostawiam,
>> odchodzę.
>>
>> Do czego to smakowo pasuje i jak dużo zużyć by osiągnąć jakiś smak?
>>
> Pierwsza rzecz to chyba trzeba lubić dość wytrawny smak kapar.
> Jak ktoś nie lubi, to można mu zepsuć każdą potrawę.
> Nie używałem coprawda nigdy tych zakonserwowanych w soli, a tylko te w
> zalewie.
> Używam je jako dodatek do pizzy, mozzarelli ze świeżymi warzywami i
> bazylią.
> Poza tym lubię ich smak, więc czasem same jako przystawka.
> Ostrożnie można eksperymentować przy pieczeniu mięsa indyczego.
> Robiąc śledzie w oleju można dodać.
> No to wszystko w ramach eksperymentów
>
> Anatol
>
do tatara tak jak korniszony czy marynowane grzybki...
jako zakaska taj jak oliwki...
|