Data: 2000-09-18 20:00:11
Temat: Re: Pyzy
Od: e...@a...comnospam (Evajp)
Pokaż wszystkie nagłówki
>na tarce, odcisnąć sok (zostawić go aby
>odstał się krochmal). Dodać go do masy ziemniaczanej. Gotowane ziemniaki
ja znam wersje "kurpiowska",ze zamiast dodawac gotowane ziemniaki, dodaje sie
maki i jajko zeby sie kupy trzymaly. Nadzienie do pyz musi byc z surowego
miesa. Pyzy po ugotowaniu maja taki brazowawy kolor, na drugi dzien sinieja.
Pyza gotowana a podsmazana to jakby dwie rozne pyzy, praktycznie niepodobne w
smaku. Robila je moja babcia, zawsze "na oko" w ilosciach - cale wiadro
(wspaniale sie przechowuja mrozone).
<Eva> and my boxer boy-> http://hometown.aol.com/evajp/index.html
~~~The past is behind us, the future is a mystery,
today is a gift, that's why they call it THE PRESENT.~~~
|