Data: 2002-05-14 13:46:57
Temat: Re: Quich
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ana <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:abqpt7$mnu$...@n...ipartners.pl...
>
> A powiedz mi Dorotko czy nie znasz przespisu na quiche cebulowe?
> kiedys jadlam w wykonaniu znajomej Argentynki cos miedzy tarta a quiche
(czy
> rzeczywiscie to co innego?) i bylo cebulowe i przepyszne.
> Pozdrawiam
Aniu, ja bym po prostu zastosowała ten przepis z większa ilością cebuli, bo
tak w domu zrobiłam :
podsmażyłam 2 średnie cebule na złoto i ułożyłam na papryce i szynce, było
mmmmmm, tylko mó mąż, totalnie antycebulowy wydłubywał :)))
Możesz zrobić też placek drożdżowy z cebulą i małymi kawałeczkami boczku
:)))
Albo zastąp paprykę i szynkę tylko cebulą, ale ja tam wolę wersję z papryką,
szynką i cebulą :)
POza tym w przepisie było 1 jajo i jedno żółtko, ale wtedy taka duża ilość
śmietany ni eścina się i mama wychodzi bardzo mocno kremowa i trochę pływa w
środku, więc lepiej chyba dać dwa jajka.
Na pewno będę toto robić w przyszłym tygodniui, bo bardzo mi podpasowało to
ciasto z twarogiem
całuski
--
Wkn (Gdańsk)
www.gotowanie.wkl.pl
|