Data: 2002-05-14 14:05:26
Temat: Re: Quich
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Aniu, ja bym po prostu zastosowała ten przepis z większa ilością cebuli, bo
> tak w domu zrobiłam :
> podsmażyłam 2 średnie cebule na złoto i ułożyłam na papryce i szynce, było
> mmmmmm, tylko mó mąż, totalnie antycebulowy wydłubywał :)))
> Możesz zrobić też placek drożdżowy z cebulą i małymi kawałeczkami boczku
> :)))
> Albo zastąp paprykę i szynkę tylko cebulą, ale ja tam wolę wersję z papryką,
> szynką i cebulą :)
> POza tym w przepisie było 1 jajo i jedno żółtko, ale wtedy taka duża ilość
> śmietany ni eścina się i mama wychodzi bardzo mocno kremowa i trochę pływa w
> środku, więc lepiej chyba dać dwa jajka.
zobacz pod quiche lorraine. Tam są 4 jajka, a jadłem kiedyś wersję na
tuzinie jajek. Format był 60x40cm.
Waldek
|