Data: 2006-06-03 12:31:08
Temat: Re: RO, MINERALNA, SMAK
Od: "Grzech" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Smak wody zależy od jej nie-wodnej zawartości. W filtrach RO dodaje się
> czlon nazwany mineralizatorem. Dostarcza on jony pierwiastków
nieszkodliwych
> dla czlowieka, ale wpływających na smak wody, dzięki czemu nie przypomina
> ona wody destylowanej. Można pić te wodę bez obrzydzenia jakie jest naszym
> udziałem przy napiciu się wody destylowanej czy wielu kranówek.
>
Chłopie. Zamiast pisać bzdury dowiedz się u sprzedawcy jaki filtr kupiłeś.
Zadaniem filtra odwróconej osmozy czyli RO jest demineralizacja wody.
Oczyszczanie wody aby ją ponownie zabrudzić jak to nazywasz minerałami jest
ciekawym osiągnięciem techniki. Co ciekawsze filtry RO przepuszczają cały
szereg szkodliwych związków zawartych w wodzie wodociągowej i dlatego
stosuje się dodatkowo filtry z węglem aktywowanym. Nie wspomnę tutaj o
kosztach pozyskania 1 litra wody z RO i o tym, że spożywanie takiej wody
jest bardzo szkodliwe dla zdrowia.
Grzech co używa filtrów RO do celów technicznych
|