Data: 2003-10-24 18:11:28
Temat: Re: Racuchy po angielsku
Od: "mamadodo" <d...@S...JEST.BE.skowron.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "almadka" <a...@W...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bnbe1m$5vq$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisała:
>
> > no wlasnie...tu (UK) nie uwidzisz ciasta drozdzowego z jablkami i
> > to smazonego w goracym tlusczu...albo tlumaczysz polski przepis,
> > albo uginasz sei pod przepisami krazkow :))
>
> Moja niechec do tlumaczenia wynika z alergii na cyferki i przeliczanie
miar.
> Ale widac nie mam wyjscia:)
>
> pozdrawiam
> almadka
jeżeli może być na szklanki to ja znam taki
1,5 szkl kwaśnego mleka
jajko
mąki tyle żeby ciasto było konsystencji "naleśnikowej"
cukier do smaku
można dać łyżeczkę proszku do pieczenia - ale niekoniecznie
wkroić jabka
wykładać łyżką na tłuszczyk gorący
podawać z cukrem pudrem
pycha;)))
tylko nie wiem czy na obczyźnie jest kwaśne mleko??
dodo
|