Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Monika" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Racuchy z jablkami
Date: Thu, 15 Nov 2001 13:33:55 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 66
Message-ID: <9t0dm2$155$1@news.tpi.pl>
References: <5...@n...onet.pl>
<9so45l$8ot$1@zeus.man.szczecin.pl> <9sobp5$j04$2@news.tpi.pl>
<9sua0m$1pi$1@sunsite.icm.edu.pl>
Reply-To: "Monika" <m...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: pc194.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1005828610 1189 213.76.10.194 (15 Nov 2001 12:50:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Nov 2001 12:50:10 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Racuchy z jablkami
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81806
Ukryj nagłówki
Dzieki ;-)))) wlasnie takie z jablkami mi sie marza, jak zrobie to sie
pochwale (lub nie bo drozdze jakos nigdy mnie nie lubily i zawsze staraly
sie mi zrobic na zlosc ;-))) )
uszczesliwiona
Monika
m...@b...pl
Użytkownik Bozena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9sua0m$1pi$...@s...icm.edu.pl...
> > Ja poprosze na racuchy....
> > czuje sie na grupie pokrzywdzona i nawet nasa nie wysciubiam jak wchodzi
> > temat racuchow.... moja mama nidgy nie robila bu
> >
> > zasmucona
> > Monika
>
> Nie smuc sie, Moniczko :o)
>
> Proponuje Ci racuchy z jablkami - przepis Doroty - Wkn:
>
> ***********************************************
> 250 gram mąki pszennej
> 3 dag drożdży
> 1/4 szklanki cukru
> cukier waniliowy
> 2 jajka
> szklanka mleka
> pół szklanki oleju
> 2 kwaśne jabłka(antonówka, reneta)
> olej do smażenia
>
> Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i zalać ciepłym mlekiem. Całe jajka
> utrzeć z cukrem.
> Do mąki wlać rozczyn drożdżowy, utarte jajka, olej i wszystko dokładnie
> wymieszać mikserem na gładka masę. Odstawić pod przykryciem lnianej
> ściereczki aż ciasto wyrośnie, czyli na około 3 kwadranse.
> Obrane jabłka pokroić w małe cząsteczki, wrzucic do ciasta i wymieszać.
> Odstawić na kwadrans.
> Nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć w średnio głebokim oleju aż racuszki
> się zrumienią. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, bo wtedy
racuchy
> przypalą się zamiast ładnie wyrosnąć.
> Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
>
> ***************************************************
>
> A jak chcesz zobaczyc jak maja wygladac, to zajrzyj na stronke Doroty -
Wkn
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=122
>
> Juz od samego zdjecia robie sie glodna, a jestem po obiedzie....
>
> Bozenka z Wilna :o)
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ICQ 81838200
> http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> ========================================
> Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
> Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
> ========================================
>
>
|