Data: 2006-09-19 21:33:56
Temat: Re: Rada przy próbowaniu potraw
Od: "wektor" <w...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "yuras" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:eeor1f$pnc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Tutaj mam taka rade techniczna przy próbowaniu ,czy jak kto woli
kosztowaniu
> potraw.Należy do tego ceremoniału zaopatrzyć się w spodeczek ,taki
zwykły i
> nalewać na ten spodeczek próbowana zupę czy inna smakowita rzecz,
najlepiej
> płynna oczywiście.Są dwa plusy tego sposobu ,zupa jest zimna i nie
musisz
> wsadzać oblizanej łyżki do garnka z potrawa
Dziękuję za poruszenie tego tematu.
W ostatnich latach na ekranie telewizyjnym dużo jest programów
kulinarnych oraz seriali, w których uczestnicy bezceremonialnie z
garnka lub półmiska próbują potrawę kilkakrotnie tą samą "oblizaną"
łyżką (lub widelcem) bez mycia.
Nie wygląda to zbyt estetycznie.
Pozdrawiam
--
wa
|