Data: 2006-09-20 01:44:51
Temat: Re: Rada przy próbowaniu potraw
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"wektor" <w...@i...pl> wrote in message
news:eepns5$ili$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "yuras" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:eeor1f$pnc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Tutaj mam taka rade techniczna przy próbowaniu ,czy jak kto woli
> kosztowaniu
>> potraw.Należy do tego ceremoniału zaopatrzyć się w spodeczek ,taki
> zwykły i
>> nalewać na ten spodeczek próbowana zupę czy inna smakowita rzecz,
> najlepiej
>> płynna oczywiście.Są dwa plusy tego sposobu ,zupa jest zimna i nie
> musisz
>> wsadzać oblizanej łyżki do garnka z potrawa
>
> Dziękuję za poruszenie tego tematu.
> W ostatnich latach na ekranie telewizyjnym dużo jest programów
> kulinarnych oraz seriali, w których uczestnicy bezceremonialnie z
> garnka lub półmiska próbują potrawę kilkakrotnie tą samą "oblizaną"
> łyżką (lub widelcem) bez mycia.
> Nie wygląda to zbyt estetycznie.
>
Już nie powiem, kto palucha wkładał...
|