Data: 2001-12-03 08:29:36
Temat: Re: Rafaello - prosba o powtórke
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> 1 litr ?mietany 30%
> 25 dkg bia3ej czekolady
> |mietanfix(lub inny usztywniacz)
> wiórki kokosowe
> Biszkopt przekroia, jedn? cze?a pokruszya . Czekolade rozpu?cia i dodaa 20
> ml ?mietany. Reszte ?mietany ubia ze |mietanfixem, dodaa do niej
> rozpuszczon? czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylaa na drug? cze?a
> biszkoptu, posypaa wiórkami kokosowymi i wstawia do lodówki"
Tak sie zastanawiam, jakiej wielkosci powinna byc tortownica na taka
ilosc skladnikow? Ja zrobilam rafaello w malej tortownicy (ok. 24 cm)
i na mase zuzylam 400 g smietany i 100 g czekolady, i bylo w sam raz!
Spod biszkoptowy byl u mnie nasaczany % ;-)
Pozdrawiam
Lilla
|