Data: 2001-12-04 03:37:11
Temat: Re: Rafaello - prosba o powtórke
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Lilla" <l...@f...krasnik.pl> wrote in message
news:9ufd59$lhp$1@news.lublin.pl...
> Użytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisała:
> > 1 litr ?mietany 30%
> > 25 dkg bia3ej czekolady
> > |mietanfix(lub inny usztywniacz)
> > wiórki kokosowe
> > Biszkopt przekroia, jedn? cze?a pokruszya . Czekolade rozpu?cia i dodaa
20
> > ml ?mietany. Reszte ?mietany ubia ze |mietanfixem, dodaa do niej
> > rozpuszczon? czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylaa na drug? cze?a
> > biszkoptu, posypaa wiórkami kokosowymi i wstawia do lodówki"
>
> Tak sie zastanawiam, jakiej wielkosci powinna byc tortownica na taka
> ilosc skladnikow? Ja zrobilam rafaello w malej tortownicy (ok. 24 cm)
> i na mase zuzylam 400 g smietany i 100 g czekolady, i bylo w sam raz!
> Spod biszkoptowy byl u mnie nasaczany % ;-)
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
Moja tortownica jest tej samej wielkosci. Co prawda
jakos zmiescilo mi sie to wszystko ale ciasto bylo kopczykowate.
Polowa porcji z powodzeniem wystarczy.
Ania
|