Data: 2006-01-20 07:23:10
Temat: Re: Rawioli z lososia z zielonym sosem
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> Kot wrote:
>
>>
>> A jak robisz ten farsz lososiowy?
>>
>> Kot
>
>
> Po prostu skubie kawalki wedzonego lososia (nie takiego, jak
> poledwica, tylko takiego uwedzonego, jak inne ryby) i ukladam na
> kwadratach ciasta z pszenicy durum. Smaruje brzegi kwadratow woda
> przed przykryciem drugim kwadratem. Przyciskam brzegi palcami,
> przykrawam radelkiem.
>
> Po wrzuceniu na wrzatek wylawiam wkrotce po wyplynieciu. Podaje z
> zielonym sosem i orzeszkami piniowymi podsmazonymi na masle.
>
> Zielony sos
> Peczek swiezej kolendry, po posiekaniu okolo szklanki
> 200 ml smietanki kremowki
> 60 ml rosolu
> sol, pieprz do smaku
>
> W blenderze zawirowac rosol i smietanke z kolendra, przelac do garnka,
> dodac przyprawy, na malym ogniu doprowadzic do wrzenia, gotowac 2 minuty.
>
> Wylac troche sosu na talerz, ulozyc rawioli, posypac orzeszkami, podac
> natychmiast.
>
> Zielony sos chrzanowy
> Wszystko jak wyzej, tylko jesli sie nie lubi kolendry, mozna zamiast
> niej dac pol szklanki posiekanego koperku plus
> 1 lyzka bialego chrzanu lub 1 lyzeczka przygotowanego wasabi
Dzieki, to ja zrobie z chrzanowym ;)
Kot
____________________________________________________
_______
To help you stay safe and secure online, we've developed the all new Yahoo! Security
Centre. http://uk.security.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|