Data: 2005-10-20 01:35:03
Temat: Re: Re: Mięso gotowane
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 19 Oct 2005 13:45:24 +0200, "Maciej Muran" <m...@g...com>
wrote:
>Użytkownik "Dorota" <d...@o...pl> napisał
>> no i znów za twardy! co robię źle? wrzuciłam do wrzątku, po 15 minutach
>> był twardy- gotowałam dalej, ale po pół godzinie również. schab wrzuciłam
>> pokrojony w plasterki ok 1,5 cm. może kwestia mięsa? stary zwierz?
>
>A może to kwestia wrzątku, w sensie, że nie w samej wodzie a w wywarze
>(bulionie) z jarzyn należałoby mięso gotować?
Nawet nie to ze z warzyw - ale lekko (w okolicach 9 gramow na litr)
wode chocby posolic - wyrowna to stezenia, nie bedzie ani migracji
wody z miesa (zelowa) ani do miesa (lyko)... Cisnienie osmotyczne moze
strasznie mieso zmienic.
--
Darek
>
>--
>Maciek.
>
|