Data: 2003-04-07 22:16:35
Temat: Re: Re: Pytanie do ekspertów pieczeni
Od: "Akulka " <s...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Bardzo, bardzo dziękuję za podanie pani Ewie i panu Władysławowi za te
magiczne wzory na przeliczanie czasu pieczenia poszczególnych mięs.
O to mi właśnie chodziło. Nie posiadam piekarnika z termometrem, bo mnie
poprostu na ten luksus nie stać, a poza tym nie bardzo wierzę, że jakaś tam
maszyna zastąpi doglądanie i starania człowieka.
Zresztą, każda szanująca się szkoła dla kuchmistrzów musi uczyć obliczania
przyblizonego czasu pieczenia miesa, a nie jak włozyć termometr do miesa...
Serdecznie, bardzo gorąco dziekuję, wszystkim bez wyjątku, którzy się
odezwali na mój apel.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe porady dla mnie, to będę wielce
zobowiązana, dziekuję.
Pozdrawiam, Akulka
P.S. Niedługo święta, więc zbieram sie na odwagę, by upiec jakąś świąteczną
odlotową pieczeń. A że zrobię to pierwszy ra w moim życiu samodzielnie, to
chyba wypiję coś hehe dla kurażu.
Jeśli macie jakiś przepis na cudowną pieczeń - byleby nie na poziomie
mistrzowskim, to chętnie sie z nim zapoznam...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|