Data: 2004-02-12 00:04:11
Temat: Re: Re: czym się różni bigos od kapusty z mięsem?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 11 Feb 2004 16:20:18 +0100, "Lilla" <l...@b...lublin.pl>
wrote:
>Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisała:
>> > Ile tego przecieru? Czy tylko na oko?
>> Oczywiście, że na oko tak ze dwie puszeczki (małe), no i obowiązkowo kilka
>> łyżek octu spirytusowego 10%
>
>??? Ocet do bigosu...? Po co?
>A przecier pomidorowy wcale nie jest obowiazkowym skladnikiem bigosu.
Ale jesli juz ma byc przecier pomidorowy to czemu sobie octu zalowac?
Jak robic "bigos" rodem z baru szybkiej obslugi to na calego!
A gwoli scislosci - przecier pomidorowy stanowi rzecz niedopuszczalna
w porzadnej kapuscie - dodawanie przecieru pomidorowego swiadczy ze
mamy do czynienia nie z porzadnie zrobiona kapusta a z breja na szybko
gotowana - bo glownym zadaniem przecieru jest zamaskowanie smaku
surowizny w niedogotowanej kapuscie. Golabki z przecierem gotuje sie
godzine, bez przecieru do wlasciwego smaku okolo czterech na malym
ogniu. "Bigos" z przecierem dwie godziny, prawdziwy bigos okolo
tygodnia...
--
Darek
|