Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!orion.cst.tp
sa.pl!news.nask.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!not-for-mail
From: Paul Urstein <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Risotto w winie
Date: Wed, 29 Dec 1999 18:42:55 +0000
Lines: 21
Message-ID: <3...@p...ch>
References: <3...@p...ch> <84cs9e$4bk$1@flis.man.torun.pl>
<3...@p...ch> <84dhos$a14$1@flis.man.torun.pl>
NNTP-Posting-Host: ras18.planet.ch
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.5 [fr] (Win98; I)
X-Accept-Language: fr
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:20713
Ukryj nagłówki
ostry a écrit :
> Do Twojego pzrepisu na polskie warunki ( znowu robota ;) dałbym tyciuśkie
> pulpeciki cielęce - i to z boczkiem na winie to na 150 % musi być pyszne.
Dzieki za wyjasnienie, jednym slowem biala kielbasa o ktorej piszesz nie nadaje
sie do jedzenia.... Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie w Szwajcarii
sprobujesz tutejszej... Istnieje w trzech podstawowych wariantach: naturalna, z
czosnkiem albo z kminkiem. Na goraco jest tradycyjna tutaj potrawa, a na zimno
( po usmazeniu oczywiscie) do chleba z musztarda..... no swietna!
Co do risotto mozna w tym wypadku dodac Twoje pulpeciki, albo pozostac tylko
przy boczku. Ciekawi mnie najbardziej co da ryz gotowany na risotto w czerwonym
winie.
Przygotuje i opisze za dni kilka!
--
Amicalement Paul Urstein
|