Data: 2007-09-23 09:22:28
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 23 septembre 2007 ŕ 11:00:58, dans <fd5a0a$sru$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
> Użytkownik "Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fd2vug$atm$1@news.onet.pl...
>> Łyżeczka kwaśnej śmietany też dobrze działa.
> Nie zdążyłam dodać, bo ... zaczęło ładnie kwaśnieć samo Tylko nie wiem,
> jak to możliwe, skoro jest pasteryzowane.
Zaczelo kwasniec pzy pomocy bakterii ktore plataly sie w powietrzu :(
> Ale grunt, że się udało. Za jakieś
> dwa dni zrobię serek i doniosę, jak się udał z tego mleka.
No wlasnie - w tej sytuacji to nie ty wybralas czy sa to bakterie
kefirowe, smietanowe czy... gnilne (sniiif...).
Mam nadzieje ze nie bedziesz miala niespodzianek.
Zaciskajac kciuki,
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|