« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-09-21 13:28:58
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyUżytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fd04s8$8vg$1@sodden.amu.edu.pl...
> Jana 3,2% (kiedys bylo nawet 3,8%), to nie to, co prosto od krowy, ale
> twarozek da sie zrobic.
Wow :-) Dzięki serdeczne. W takim razie biegnę dziś do sklepu szukać tego
mleka.
Już nie wierzyłam, że da się jakiekolwiek mleko w kartoniku, czy torebce
ukwasić.
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-09-21 19:10:00
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyUżytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fd0gur$6kt$1@news.onet.pl...
> Już nie wierzyłam, że da się jakiekolwiek mleko w kartoniku, czy torebce
> ukwasić.
Znalazłam, kupiłam i teraz stoi i czeka. Oby się udało.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-09-22 09:03:45
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał
> Już nie wierzyłam, że da się jakiekolwiek mleko w kartoniku, czy torebce
> ukwasić.
>
Mozna oczywiscie ukwasic nawet wysoko pasteryzowane ale trzeba dodac do
niego odpowiedni zaczyn czyli troche jogurtu albo kefiru, jesli nic nie
dodasz to zrobi ci sie gorzka smierdzaca breja.
Jesli zas mleko jest niepasteryzowane a tylko w sprzedawane w kartoniku jako
swieze to powinno sie ukwasic na bazie swoich wlasnych bakterii.
--
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-09-22 09:47:21
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyUżytkownik "Tomasz" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fd2lpg$990$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Jesli zas mleko jest niepasteryzowane a tylko w sprzedawane w kartoniku
> jako swieze to powinno sie ukwasic na bazie swoich wlasnych bakterii.
Ciekawe... to mleko ma napis świeże wiejskie, a jest pasteryzowane. Kurczę,
mam nadzieję, ze się jednak ukwasi.
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2007-09-22 09:48:17
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyUżytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fd04s8$8vg$1@sodden.amu.edu.pl...
> Jana 3,2% (kiedys bylo nawet 3,8%), to nie to, co prosto od krowy, ale
> twarozek da sie zrobic.
Dodawałaś do niego kefir albo jogurt, czy samo się ukwasiło?
Pozdrawiam
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2007-09-22 11:56:15
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fd2od1$ouj$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fd04s8$8vg$1@sodden.amu.edu.pl...
>> Jana 3,2% (kiedys bylo nawet 3,8%), to nie to, co prosto od krowy, ale
>> twarozek da sie zrobic.
>
> Dodawałaś do niego kefir albo jogurt, czy samo się ukwasiło?
> Pozdrawiam
> Barbara i Marysia
Łyżeczka kwaśnej śmietany też dobrze działa.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2007-09-22 15:20:34
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy> Niczego nie mieszaj, ani przed podgrzewaniem, ani po !
Dokladnie. Zadnego mieszania!
Powodzenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2007-09-22 19:29:04
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyskarb pisze:
>> Niczego nie mieszaj, ani przed podgrzewaniem, ani po !
>
> Dokladnie. Zadnego mieszania!
Coś przeoczyłem?
Nie zamieszać delikatnie w garnku?
Naprawdę?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2007-09-22 19:41:24
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowy
Le samedi 22 septembre 2007 ŕ 21:29:04, dans <fd3qc4$o8k$2@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>>> Niczego nie mieszaj, ani przed podgrzewaniem, ani po !
>> Dokladnie. Zadnego mieszania!
> Nie zamieszać delikatnie w garnku?
Jerzy... w ktorym momencie to mieszanie, powiedz :)
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2007-09-22 20:18:16
Temat: Re: Robienie twarogu prosto od krowyEwa (siostra Ani) N. pisze:
> Le samedi 22 septembre 2007 ŕ 21:29:04, dans <fd3qc4$o8k$2@atlantis.news.tpi.pl>
vous écriviez :
>
>
>>>> Niczego nie mieszaj, ani przed podgrzewaniem, ani po !
>
>>> Dokladnie. Zadnego mieszania!
>
>> Nie zamieszać delikatnie w garnku?
>
>
> Jerzy... w ktorym momencie to mieszanie, powiedz :)
Przy wlewaniu.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |