Data: 2003-04-15 18:43:45
Temat: Re: Rodzaje cheleba
Od: "rzepa15" <r...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moze zle sie wyrazilem, nie lepsza ale nadajaca sie do ciast innego
rodzaju,a napewno drozsza. Jasne maki czyli 450, 500 wykorzystuje sie z
reguly w cukiernictwie, te ciemniejsze w piekarnictwie.Roznia sie
zawartoscia tzw. popiolu, im go wiecej tym wyzsza liczba okreslajaca dana
make.
Użytkownik "Peyton"
<p...@t...pl.POTRZEBNA.pozyczka.500.tys.zl.0601.49.
19.98.04> napisał w
wiadomości news:Xns935ECFC853A48peyton@193.110.122.83...
> "news.tpi.pl" <r...@p...com> wrote in
> news:b7hi0f$9l2$1@nemesis.news.tpi.pl:
>
> > Maka graham to maka pszenna typ 1850, natomiast razowa jest maka zytnia
> > typ 2000. Im nizsza liczba tym lepsza i jasniejsza maka
>
> lepsza?
>
> --
> ___
> _ __ ( _ ) ___ _ _ "Dzisiaj jest wtorek,
> | '_ \ / _ \ / _ \ | ' \ więc Pey jest optymalny."
> | .__/ \___/ \___/ |_||_| -- Siwa
> |_|
|