Data: 2004-12-09 13:11:40
Temat: Re: Rolada boczkowa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 9 Dec 2004 13:50:39 +0100, "A.L." <a...@n...pl>
wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>> indycza (w sumie to jest bulczan ziolowy - uzywam gotowca
>> zaslupiego
>
>Czyli zaslupca? :)
>>
>> warto sprobowac pieczonego boczku - luzem czy zroladowanego - w
>> sumie robi sie samo, poza tym krepowaniem go ;))
>
>No wlasnie, gdy zaczynalam ten watek, planowalam rolade, ale sznurek mi
>wyszedl ;), a nitki oczywiscie rwaly sie jak pajeczyna... Wiec po
>posmarowaniu boczku musztarda i posypaniu przyprawami, przykrylam go folia
>alu i upieklam w stanie niezrolowanym ;). Smaczne bylo, rozplywalo sie w
>ustach, kroilo sie miekko jak maslo.
>A taki sznurek gdzie sie kupuje? Pytanie raczej nie do Krysi ;).
moze i nie do mnie, ale ja sznurek kupuje wtedy, kiedy kupuje
zmywaki i zapalki, bo o tym nigdy nie pamietam - w sklepie agd
;PP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|