Data: 2011-12-19 18:50:25
Temat: Re: Roladki - pytanie techniczne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-19 18:43, Anai pisze:
> W dniu 19.12.2011 17:34, medea pisze:
>> We wczorajszym odcinku "Ugotowanych" pojawiły się między innymi takie
>> roladki z mielonej piersi z kurczaka zawinięte ze szpinakiem. Przepis
>> mam, bo jest na stronie (dla chętnych
>> http://ugotowani.plejada.pl/324050,przepis.html ), zresztą przepis to
>> nie problem, można sobie samemu pokombinować. Mam jednak pytanie czysto
>> techniczne. Jak sprytnie zawinąć te roladki? W przepisie wykorzystana
>> została folia spożywcza, mam jednak wątpliwości, czy powinny one być
>> pieczone razem z tą folią (zawinięte dodatkowo w folię aluminiową
>> oczywiście)?
> A czy ona przypadkiem nie używała tej folii na podobnej zasadzie na
> jakiej używa się maty bambusowej do zwijania sushi?
Tak, ale jak i w jakiej formie potem taką roladkę przenieść do
piekarnika, żeby się nie rozpadła?
Sushi się nie piecze, więc jest prościej - wystarczy uformować.
Ewa
|