Data: 2003-04-10 19:21:50
Temat: Re: Rolady
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Filety z kurczaka pokroić w cienkie plastry (można _lekko_ rozbić).
Posolić, popieprzyć, popapryczyć delikatnie.
Pieczarki podsmażyć z cebulą żeby zmiekły.
Zawijać. Do farszu można dodać trochę stratego żółtego sera.
Panierować w bułce i jajku, smażyć, wcinać, jak nie smakuje wyrzucić
tego, komu nie smakuje ;-)
Tak samo robi się karkówkę, wołowinę, cielęcinę.
Mozna tylko obsmażyć, obsmażyć i zapiec, albo tylko ściśle ułożyć w
naczyniu żaroodpornym i zapiec.
--
--
"Koła Gospodyń Wiejskich są ostatnią ostoją kultury na wsi. Ostatnio
dołącza do nich Kościół. Dzięki im za to." - SMS do "Kawy czy herbaty"
|