Data: 2015-11-22 14:26:40
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Nov 2015 12:46:13 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 2015-11-22 o 09:32, tomjas pisze:
>> On Sat, 21 Nov 2015 12:02:36 +0100, wolim wrote:
>>> No właśnie.
>>>
>>> Dlaczego nie rosół na wieprzowinie?
>>>
>> Wieprzowina daje dość kwaśny wywar. Na zupe jest ok ale sam rosół byłby
>> za kwaśny.
>
> Wołowina też daje kwaśny wywar. M.in. dlatego nie lubię rosołu na samej
> wołowinie, zawsze dodaję przynajmniej ze 2 skrzydełka drobiowe.
> A ostatnio króluje u mnie rosół z kury (odkąd znalazłam dobre źródło
> kurzyny).
>
> Ewa
Kurzyna u mni tylko jako komponent. Wzbogaca aromat rosołu, ale sama w
rosole - nie, dzięki. Nie znoszę smrodu ptasiego solo. I nie nie, kurzynę
mam zawsze prima sort, nie stare kurzysko.
--
XL
http://niepoprawnipolitycznie.com/zdychaj-francjo-dl
a-przykladu/
|