Data: 2015-11-22 22:46:22
Temat: Re: Rosół wieprzowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Nov 2015 19:51:49 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-11-22 17:32, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Sun, 22 Nov 2015 16:40:11 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-11-22 14:26, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Sun, 22 Nov 2015 12:46:13 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>> W dniu 2015-11-22 o 09:32, tomjas pisze:
>>>>>> On Sat, 21 Nov 2015 12:02:36 +0100, wolim wrote:
>>>>>>> No właśnie.
>>>>>>>
>>>>>>> Dlaczego nie rosół na wieprzowinie?
>>>>>>>
>>>>>> Wieprzowina daje dość kwaśny wywar. Na zupe jest ok ale sam rosół byłby
>>>>>> za kwaśny.
>>>>>
>>>>> Wołowina też daje kwaśny wywar. M.in. dlatego nie lubię rosołu na samej
>>>>> wołowinie, zawsze dodaję przynajmniej ze 2 skrzydełka drobiowe.
>>>>> A ostatnio króluje u mnie rosół z kury (odkąd znalazłam dobre źródło
>>>>> kurzyny).
>>>>>
>>>>> Ewa
>>>>
>>>> Kurzyna u mni tylko jako komponent. Wzbogaca aromat rosołu, ale sama w
>>>> rosole - nie, dzięki. Nie znoszę smrodu ptasiego solo. I nie nie, kurzynę
>>>> mam zawsze prima sort, nie stare kurzysko.
>>>
>>> No i dobrze.
>>> Mnie z kolei śmierdzi w rosole cielęcina, za to dodatek jagnięciny zupę
>>> wzbogaca (jeśli pomidorówka w planach).
>>> Niech każdy je, co lubi.
>>
>> Pozwalasz?
>
> Obnażasz się?
>
Często.
--
XL
http://niepoprawnipolitycznie.com/zdychaj-francjo-dl
a-przykladu/
|