Data: 2003-03-14 20:27:35
Temat: Re: Rozmówki polsko-polskie było: Re: zapiekanka pychota
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
> Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl>
>> bulka wroclawska ( jest krotsza niz bagietka ale szersza i
>> bardziej miesista)
>
> a, znaczy angielka. i jest z normalnego, a nie "wacianego"
> ciasta
>
> Może wymienimy wiedzę na temat jak w różnych częściach
> Polski nazywają się te same dania/produkty?
> "ANGIELKA" to po łódzku. Kiedy mieszkałem na Śląsku
> dowiedziałem się, że nazywa się to "weka" - tyz piknie.
> Rafał
Niezly pomysl - w Zamosciu ten rodzaj pieczywa nazywalo sie '"paro'wka,"
:-) Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.461 / Virus Database: 260 - Release Date: 2003.03.10
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|