Data: 2004-09-27 19:02:42
Temat: Re: Ruskie pierogi
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Margola Sularczyk"
<malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> napisał w wiadomości
news:cj6fo0$jt2$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Aniu, możesz podać przepis na farsz z suszonych sliwek?
>
> Margola
>
Bardzo proszę, chociaż farszem trudno to nazwać.
Kupuję suszone (wędzone śliwki), moczę je do skutku aż zmiękną,
odcedzam, posypuję cukrem i cynamonem i ładuję 1-2 do pieroga. To tyle.
Najlepsze są polane masłem lub na maśle podsmażane. To są ulubione
pierogi moich dzieci i TŻ - czekają na nie cały rok.
Ania
|