From: "bartek rogalewicz" <r...@r...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <s...@p...adm.onet.pl>
<01a801c0052a$a79e2b20$17684cd5@ppp> <3...@n...tpi.pl>
<8n9s6d$2qde$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
<022001c006ae$715d7400$74684cd5@ppp>
<8nheu9$lii$1@newssvr05-en0.news.prodigy.com>
Subject: Re: Ryba fugu + ankieta
Date: Thu, 17 Aug 2000 22:12:49 +0200
Lines: 41
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
NNTP-Posting-Host: opa-218.dialup.poznan.supermedia.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: opa-218.dialup.poznan.supermedia.pl
Message-ID: <399c46dd$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 17 Aug 2000 22:11:09 +0200, opa-218.dialup.poznan.supermedia.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.k.pl!news.vogel
.pl!opa-218.dialup.poznan.supermedia.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:32473
Ukryj nagłówki
Użytkownik f.
> Jadlem w Meksyku osmiornice, tylko macki pokrojone w grube
kawalki,
> marynowane w occie. Nawet niezle 6. Zupe z malzami i nie
tylko, bo z
> kawalkami krabow , ryb etc.. jadlem w meksykanskiej
restauracji ( to cos na
> wzor francuskiego bouillabaisse ), tyle, ze dosyc ostre 9.
Jadlem tez
> dziesieciornice, czyli matwy czyli squid. Te byly znowu
gotowane na parze.
> Takie sobie. Trzeba umiec je przyrzadac, bo za dlugo
gotowane staja sie
> twarde i gumowate. 3. O ostrygach juz pisalem. Jadlem zywe
i czulem, ze mi
> sie ruszaja w zoladku... minus jeden. Lubie kulinarne
experymenty, ale bez
> przesady. Zreszta w Kalifornii jest zabronione przez prawo
jedzenie
> zwierzecych ulubiencow, tak, ze potrawy z psow i kotow
odpadaja. Aha,
> slimaki winniczki jadlem we francuskiej restauracji. z
maslem czosnkowym
> mozna im dac 7. Zaby jakos mi nie leza podobnie jak
grzechotniki, wiewiorki
> czy oposy. (W Teksasie gotuja z tych zwierzat chili... )
Mozna do listy
> dodac tez aligatory i jaszczurki iguany. Ponoc wszystko to
smakuje jak
> kurczaki. Generalnie wszystko tu smakuje jak kurczaki
oprocz kurczakow.....
Gotowane malpy i larwy parowki -
http://cuisine.pl/dladucha.html
bartek
[ cuisine.pl ]
|