Data: 2008-01-27 14:08:47
Temat: Re: Ryba zapiekana
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mariusz pisze:
>> Po cholerę smażyć rybę na złoto aby za chwilę ją potraktować jak surowiec?
>> A majeranku tyle chyba po to aby zabić smak ryby.
>> :-(
>> pozdr. Jerzy
>
> Zasadniczo nie wiem "po jaką cholerę"? Taki jest przepis i wcale nie jest
> obowiązkowe go robić, lubić, czy chociaż akceptować. Tak po prostu sobie
> autor przepisu wymyślił i ma. Ja tak zrobiłem, smakowało mi i już. Być może
> jeszcze kilka rzeczy było w tym przepisie bez sensu, ale taka jego uroda...
Najlepsze kulinarne przepisy biorą się z biedy* vide kuchnia żydowska (w
pl.).
pozdr. Jerzy
* Jeśli się mylę, to niech ktoś to obali!
|