Data: 2000-03-10 20:18:35
Temat: Re: Rybka
Od: "Dana" <j...@z...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Szczujesz, czy prowokujesz?
>
> Jader
Ani szczuje ani prowokuje.
Jacys chetni na przepisik? Oto on:
Wymiachac jajo z maka i niewielka iloscia mleka, bo to musi byc gesciocha,
co by sie trzymala na rybce. Rybke - z odrobina soli, pieprzu i soku z
cytryny - najpierw wytarzac w mace, a potem utopic w ciescie nalesnikowym. I
takie cudo "wrzucic" do frytownicy lub po prostu glebokiej patelni z duuuza
iloscia tluszczu. Smazyc tak jakies 5-6 min.
Jablka lub inne owocki: mozna dodac cynamonu i cukru lub cukru waniliowego,
zalezy kto co lubi. I tez najpierw w mace, a pozniej w ciescie. I smazyc 2-3
min. Robia sie takie pyszne, mieciutkie...
Rada: jesli robicie to we frytownicy, to w miare mozliwosci robcie to bez
tego sitka, na ktorym zwykle robi sie frytki. Bo to ciasto troche splywa z
rybki i sie tak wrednie przykleja do tego sitka, ze potem nie mozna rybek
oderwac.
W ten o to prosty sposob ma sie obiadek i deserek za jednym razem.
Powodzenia i smacznego obzarelka !
Dana
>
>
|