Data: 2002-08-19 19:59:17
Temat: Re: Ryz po raz kolejny - tym razem czarny:)
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gargantua" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ajr911$6vu$1@news.onet.pl...
> Ale tak naprawde to nie wiem, czy na ryz czarny sa jakies specjalne
> przepisy, czy przyrzadza go sie inaczej, bo moze wtedy lepiej smakuje, czy
> tez nie ma roznicy miedzy czarnym a bialym? .
>
> Ania
>
>
Oczywiscie jak poszukasz znajdziesz zapewne sporo (klasyka to polaczenie z
orzechami), ale generlanie jest to taki inny weglowodoanowy uzupelniacz. Ja
go osobiscie bardzo lubie i czesto dodaje zamiast ziemniakow czy bialego
ryzu (probowalem zrobic nawet z niego risotto, nie polecam :) Gotuje sie go
dluzej, ale wiekszej roznicy w metodzie obrobki nie ma.
V.
.
|