Data: 2007-07-15 22:56:40
Temat: Re: Rzodkiewka japonska
Od: Artur Fortuna <f...@p...pole.Reply-To.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Panslavista miał niepewny dość wzrok. Prosił o żar, wpatrzony
gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go noc, tak powiedział:
> U mnie rosła na działce, ale mam kiepską ziemię, więc nie była tak duża jak
> ta, ze sklepu. Nie wiem, czy kiszona jest dobra, ale pewnie nadaje się do
> jedzenia - podobnie jak wszystkie kapusty - bo z tej rodziny pochodzi. Myślę
> jednak, ze lepsza byłaby marynowana - podobnie jak kalarepa, czy kalafior.
> Pokrojona w talarki czy słomkę, beleczki czy kostkę...
Jak się marynuje kalarepę?
--
Artur Fortuna
Jasna Strona Błoń
Ignorowani za użycie wyzwisk: Mark, Przemek Budzyński, latetutydarian,
bodyn. Uwaga, czasem trollują!
|