Data: 2005-09-01 17:11:38
Temat: Re: [SK->PL] Kilka slow zwiazanych z gotowaniem
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
[uwaga : cross-post pht et prc, FUD ustawiony na prc]
Le jeudi 1 septembre 2005 ŕ 18:10:53, dans <df796a$7an$1@news.onet.pl> vous écriviez
:
> Piotr G. Kosiński napsal(a):
>> "Syr nakrájame na rezne, ktoré obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s
>> mliekom a nakoniec preosiatou strúhankou."
> Aha, ser smazony! A wiec kroisz na plasterki. Z mojego doswiadczenia
> proponuje ser edamski, plasterki o grubosci ok. 8 mm. A poza tym po
> otoczeniu w bulce tartej ten plasterek otoczysz jeszcze raz w jajku i
> bulce. Jak bedziesz smazyl, to raczej szybko, bo by ci ser z tego
> "opakowania" wyciekl do patelni. Do sera smazonego polecam sos tatarski.
A sos tatarski jak robisz ?
Ewcia
--
Niesz
|