Data: 2001-11-07 19:47:25
Temat: Re: SMALEC !!
Od: "Castle" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Justyna Trzcinska" <j...@s...pl>
napisał w wiadomości news:3BE93CE6.9A2F1CA@supermedia.pl...
> Castle wrote:
>
> > Bylabym sie nie chwalila bo smalec nic nowego, ale moj
> > wspolwyzeracz nie dosc, ze 0,5 litrowy garnek wchlonal w
3
> > dni, to jeszcze jadl to z pieczywkiem saute, a teraz
> > zapytuje kiedy to CUDO zrobie znowu.
>
> ale powiedz JAK zrobic to CUDO
>
> Justyna
Justysiu,
zakup sobie -
padlinka: sloninki 30 deka, 15 dag boczku, jakies 15 dag
kielbaski "nawinie",
zielsko: 2-3 cebule, 1/2 straczka papryki zielonej, 1 strak
chili (albo kawalek czerwonej papryki i chili w proszku),
jedno jabluszko,
przyprawy: majeranek (daje duzo!), pol lyzki swiezo
mielonego jalowca, curry odrobina, czosnku 4 zabki
(zgniecione) i czego dusza zapragnie.
Wszystko pociachaj w kosteczke.
W rondelku stop (nie rumienic!) sloninke pociachana w
kostke, wrzuc pozniej cebule, boczek i kielbaske. Jak cebula
bedzie PRAWIE zlota (nie wiecej!), dorzuc przyprawy,
czosnek, papryke, troche soli.
Po kilku minutach dodaj obrane, utarte jablko i odczekaj
kilka minut.
Odstaw, wystudz. Mozesz wyzerac bo takie tez jest pyszne ;)
Przechowuj w lodowce do 10 dni radosnie sie w tym czasie
objadajac.
jest to doskonala rzecz dla tych co lubia wietrzyc pingwina
(czyli czesto zagladac do lodowki w poszukiwaniu
mam_na_cos_ochote)
smacznego
Castle
(u mnie juz NIE MA)
|