Data: 2003-10-24 07:35:14
Temat: Re: SOK Z SOKOWNIKA
Od: Lunac <"Mskowronski"@(skasuj-to)gazeta.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka Jedraszek napisał(a):
> dzieki za informacje, jesli to rzeczywiscie 10% to nie ma sie przejmowac
> bedzie to wino z czerwonych winogrpn
> a ze z niektorych owocow nie warto to fakt, ostatnio robilem z czerwonych
> renklodow i nie jestem zadowolony - wyszlo jakies takie wodniste
Ja z winogron robie normalnie, z surowych owocow.
Wrzucam obrane z szypolek, + troche wody z cukrem, tylko po 2 tygodniach
jest troche zabawy z wyciaganiem farfocli.
Do wodnistego wina mozesz dodac zageszczony sok z winogron. Taki odparowywany
w plaskim garnku, az zgestnieje.
Robi sie tak z malaga w Hiszpanii.
Pozdrawiam
Lunac
|