Data: 2002-08-12 21:17:39
Temat: Re: Sajgonki
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <j...@p...telan.pl> napisał (a):
> Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z
> wietnamskich barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.
Postaraj się na początek o gołębie. Ale nie takie zdrowe z chodowli,
tylko dzikie gołębie miejskie. :-)
A serio - wrzuć, co Ci wpadnie do głowy: mielone mięso, tartą albo
lepiej ciętą w zapałki marchew, cebulę w piórkach, posiekane drobno
jajko na twardo. Chyba mniej więcej takie rzeczy dotąd sam robiłem,
ale pomysłów może być mnóstwo.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"
|