Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!news.lubli
n.pl!not-for-mail
From: aniab <a...@p...pulawy.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sajgonki
Date: Fri, 21 Feb 2003 10:29:12 +0100
Organization: lubman
Lines: 28
Message-ID: <3...@p...pulawy.pl>
References: <3...@p...pulawy.pl> <b34q5s$hl7$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: urzad-skarbowy.man.pulawy.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1045819880 21402 212.182.66.42 (21 Feb 2003 09:31:20 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 21 Feb 2003 09:31:20 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (WinNT; I)
X-Accept-Language: en,pdf
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142474
Ukryj nagłówki
> Moje sajgonki: -
> 50 dag mielonego
> 1 marchewka (pocięta w drobniutkie paseczki)
> 1 duża cebula (pokrojona w paski)
> małe opakowanie kiełków sojowych
> 1 porcja makaronu sojowego (zalany wrzątkiem, odcedzony po ok. 3 minutach i
> pocięty - jak popadnie)
> kilka grzybów chińskich (tak jak makaron - ale kroje bardzo cieniutko)
> 1 jajo
> tabasko, chili, ostra papryka (musza być pikantne, wtedy są najlepsze)
> trochę bambusa (z puszki lub słoika) tez pokrojony bo jest za długi.
> sos sojowy, sól, pieprz,
> olej do smażenia
>
> Wszystko wymieszać i nakładać na mokry papier ryżowy, zawinąć odłożyć do
> przeschnięcia - dopiero smażyć.
>
> Zawsze się udają :))
>
> { Magda }
> właśnie sobota jutro więc ... sajgonek nadszedł czas.
Dziękuje bardzo za przepis i tu mam pytanie czy grzybów Mu nie można
zastąpić np. pieczarkami lub je pominąć czy znacząco wpłynie to na smak
potrawy - chyba piecarki to zły pomysł ?
pozdrowienia od "wielkiego łakomczucha" AniB
|