Data: 2003-02-21 09:29:12
Temat: Re: Sajgonki
Od: aniab <a...@p...pulawy.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moje sajgonki: -
> 50 dag mielonego
> 1 marchewka (pocięta w drobniutkie paseczki)
> 1 duża cebula (pokrojona w paski)
> małe opakowanie kiełków sojowych
> 1 porcja makaronu sojowego (zalany wrzątkiem, odcedzony po ok. 3 minutach i
> pocięty - jak popadnie)
> kilka grzybów chińskich (tak jak makaron - ale kroje bardzo cieniutko)
> 1 jajo
> tabasko, chili, ostra papryka (musza być pikantne, wtedy są najlepsze)
> trochę bambusa (z puszki lub słoika) tez pokrojony bo jest za długi.
> sos sojowy, sól, pieprz,
> olej do smażenia
>
> Wszystko wymieszać i nakładać na mokry papier ryżowy, zawinąć odłożyć do
> przeschnięcia - dopiero smażyć.
>
> Zawsze się udają :))
>
> { Magda }
> właśnie sobota jutro więc ... sajgonek nadszedł czas.
Dziękuje bardzo za przepis i tu mam pytanie czy grzybów Mu nie można
zastąpić np. pieczarkami lub je pominąć czy znacząco wpłynie to na smak
potrawy - chyba piecarki to zły pomysł ?
pozdrowienia od "wielkiego łakomczucha" AniB
|