Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sajgonki- help! Re: Sajgonki- help!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sajgonki- help!

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!new
s.tpi.pl!not-for-mail
From: "{ Magda }" <mw@nospam_police.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sajgonki- help!
Date: Wed, 8 Jan 2003 19:22:18 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <avhq6m$nv2$1@news.tpi.pl>
References: <avhn5b$rsh$1@news.onet.pl> <avhnbb$qvs$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pg146.szczecin.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1042050071 24546 217.96.217.146 (8 Jan 2003 18:21:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 8 Jan 2003 18:21:11 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:140888
Ukryj nagłówki

> > Właśnie robiłam na obiad i coś zrobiłam źle, bo z patelni musiałam
> > zeskrobywać, choć w smaku mniamowate.
> > Obchodziłam się z papierem ryżowym jak instrukcja "kazała":
> > zanurzać pojedynczo w letniej wodzie ==>na deseczkę aż zmiękną
> ==>nadzienie
> > ==>zawinąć ==>smażyć na rozgrzanym oleju= wyszła w sumie papka.

Ja osobno mocze na telerzu ale tylko ok 5 sek. przekladam na deseczke
rozcieram reka
aby cala powierzchnia byla wilgotna doslownie kilka sek.
nakladam farsz zawijam i odkładam na inny talerz lub deske (cos plaskiego).
Jak zrobie wszystkie ok. 30 -35 szt. dopiero maz je smazy
(one sa lekko przeschniete i to dobrze wpływa na smarzenie) w głebokim
tluszczu.
Zawsze sa chrupiace i pyszne.

Moje sajgonki: -
50 dag mielonego
1 marchewka (pocięta w drobniutkie paseczki)
1 duza cebula (pokrojona w paski)
małe opakowanie kielkow sojowych
1 porcja makaronu sojowego (zalany wrządkiem, odcedzony po ok. 3 minutach i
pocięty - jak popadnie)
kilka grzybow chinskich (tak jak makaron - ale kroje bardzo cieniutko)
1 jajo
tabasko, chili, ostra papryka (musza byc pikantne, wtedy są najlepsze)
troche bambusa (z puszki lub sloika) tez pokrojony bo jest za długi.
sos sojowy, sól, pieprz,
olej do smażenia

Wszystko wymieszać i nakladać na mokry papier ryzowy, zawinąć odlozyć do
przeschniecia - dopiero smarzyc

{ Magda }




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
08.01 Asienka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6