Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sałata Re: Sałata

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sałata

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for-m
ail
From: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sałata
Date: Wed, 10 May 2006 16:12:04 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 29
Message-ID: <e3ss8f$33l$1@news.onet.pl>
References: <e3sjq9$mva$1@nemesis.news.tpi.pl> <e3sqbm$h82$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 158.75.31.20
X-Trace: news.onet.pl 1147270223 3189 158.75.31.20 (10 May 2006 14:10:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 May 2006 14:10:23 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Sender: zIyicQt0BZeh1bE33IjxnP9lnoEGNisg
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:268505
Ukryj nagłówki

Użytkownik "tmk" <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:e3sqbm$h82$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:e3sjq9$mva$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Nadszedł sezon na sałatę. > Macie jakieś propozycje?
>> Pozdrawiam - Agnieszka
>>
> Dawno dawni temu u mnie w domu jadło się parzoną sałatę. Ale jest to
> pewnie
> wyjątkowo nie zdrowe,niwstrawne i mocno kaloryczne
> i jeszcze rzadko kto się da na to namówić. Mojego męża i syna odrzuca.
> Potrzebana patelnia najlepiej żeliwna długo trzymająca ciepło
> 2 sałaty , 1/3 kostki smalcu, łyżka cukru, trochę soli ,2-3 łyżki octu,
> kilka łyżek wody(ma się dusić nie smażyć)
> smalec rozpuscić dodać kilka łyżek wody ,cukier sól i ocet .wrzucić słatę.
> gotowa jest po ok 5 minutach kiedy przypomina gotowany szpinak-czyli
> liście
> nabiorą gotowanego koloru. W smaku ma być dośc kwaśna jak korniszon ale
> lekko posłodzona.
> Je się bardzo gorącą, nie może ostygnąć. Zwykle z młodymi ziemniakami i
> pieczoną biała kiełbasą

Brzmi super. Muszę wypróbować. To jakiś stary tradycyjny przepis? Ma to
swoją oryginalna nazwę (jako, że ja fascynat dawnej kuchni)?

DJD


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.05 Marsjasz
10.05 Aicha
10.05 tmk
10.05 Lia
10.05 kasia maruda
10.05 Kinga 'Słowotok
10.05 anniya
10.05 Lia
10.05 Aicha
10.05 medea
10.05 Monika A. Kowalczyk
11.05 Sowa
11.05 Misiek
11.05 Sowa
11.05 batory
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6