Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Samosy
Date: Mon, 4 Jul 2005 11:59:32 +0200
Organization: lubman
Lines: 41
Message-ID: <dab1mj$4p9$1@news.lublin.pl>
References: <da65hf$sme$1@pepin.polanet.pl> <da6n9v$akt$1@nemesis.news.tpi.pl>
<da6qb2$gip$1@pepin.polanet.pl> <da706r$1st$1@nemesis.news.tpi.pl>
<daarel$emv$1@nemesis.news.tpi.pl> <daatfh$qmi$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.ariadna.cd
X-Trace: news.lublin.pl 1120471571 4905 212.182.111.231 (4 Jul 2005 10:06:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Jul 2005 10:06:11 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:242680
Ukryj nagłówki
Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl> napisał w wiadomości
news:daatfh$qmi$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:daarel$emv$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > mi niestety takie ładne nigdy nie wychodzą, mimo tego że ładnych parę
lat
> > już lepię...
> > moze mało uzdolniona jestem ;-)
>
> E tam. Jeśli chodzi o samosy - falbanki wychodzą bez problemu. Natomiast
> przy ruskich sekret leży w cieście, w moim prtzypadku idealne jest ciasto
wg
> Kota - takie silikonowe w dotyku - łatwo sie nadziewa i łatwo zakleja, a
> falbanki wychodzą same.
>
> pozdr
>
> cherokee
>
>
Woda+Mąka i to wszystko..cały sekret...
tyleże potem to juz schody...
bo mozna zastosować ciepłą albo zimna wode...
mozna mleko..a mozna pół na pół z woda...
mozna dodac dodatkowo białko z jajek - to jak sie zmaży pierogi wychodzą
fajne babelki na skórce...
wszystko zależy od rodzaju nadzienia zastosowanego do pierogów
a co do wzorków na brzegach...cóz okazuje sie ze to wymaga ćwiczeń
niektórzy ćwiczą od dziecka takie ruchy łyżeczką
Marek
|