Data: 2005-07-04 09:59:32
Temat: Re: Samosy
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl> napisał w wiadomości
news:daatfh$qmi$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:daarel$emv$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > mi niestety takie ładne nigdy nie wychodzą, mimo tego że ładnych parę
lat
> > już lepię...
> > moze mało uzdolniona jestem ;-)
>
> E tam. Jeśli chodzi o samosy - falbanki wychodzą bez problemu. Natomiast
> przy ruskich sekret leży w cieście, w moim prtzypadku idealne jest ciasto
wg
> Kota - takie silikonowe w dotyku - łatwo sie nadziewa i łatwo zakleja, a
> falbanki wychodzą same.
>
> pozdr
>
> cherokee
>
>
Woda+Mąka i to wszystko..cały sekret...
tyleże potem to juz schody...
bo mozna zastosować ciepłą albo zimna wode...
mozna mleko..a mozna pół na pół z woda...
mozna dodac dodatkowo białko z jajek - to jak sie zmaży pierogi wychodzą
fajne babelki na skórce...
wszystko zależy od rodzaju nadzienia zastosowanego do pierogów
a co do wzorków na brzegach...cóz okazuje sie ze to wymaga ćwiczeń
niektórzy ćwiczą od dziecka takie ruchy łyżeczką
Marek
|