Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Schab faszerowany jajami - relacja prawie na żywo...
Date: Tue, 15 Apr 2003 16:23:53 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 41
Message-ID: <3...@w...net.pl>
References: <b7gsf3$kkb$1@news.onet.pl> <b7h3ei$5ud$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1050416417 15624 80.50.34.156 (15 Apr 2003 14:20:17
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Apr 2003 14:20:17 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20021216
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:152991
Ukryj nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska napisał:
> Upieczone, do połowy zjedzone. Mąż zje jak wróci z pracy.
> Hehe, pewnie już dostał donos, co na obiad. ;-)
> Córka zjadła mięso. Skomentowała sos, ze zimny. Zupełnie tego nie rozumiem -
> polewałam mięso gorącym sosem, a on jakiś taki zimny się od razu faktycznie
> robił. Mięso gorące a na nim zimny sos. Magia jakaś? ;-)
> Syn zjadł ogromną ilość tego mięsa. Powiedział, że głodny był to zjadł...
> Ale sos to jakiś taki (... cenzura)...
> A co ja o tym myślę?
> Jaj pieczone jeszcze przez ponad godzinę zrobiły się z żółtych niebieskie...
> a chyba nie o to chodziło. Smak OK. Curry się nadaje, ale może bez jajek. U
> mnie w lany poniedziałek na stole tego nie będzie. Jakoś nawet estetyka nie
> ta. A sos śliwkowy mi smakował bardzo. Taki śliwkowy, nie za słodki, akurat.
> Z wyglądem gorzej, bo kolorek to ma niezbyt atrakcyjny... Jak zabielić to
> jeszcze gorzej... Jednak sos to kiedyś taki jeszcze do schabu na pewno
> zrobię.
> Jeszcze uwaga względem mięsa. Do pieczenia musi być wcześniej nasączony
> przyprawami, musi się przegryźć. Tak więc zrobić trzeba tak jak radzi Iza -
> natrzeć mięso dzień wcześniej, a przynajmniej na jakieś 3 godzinki
> wcześniej, a nie tak jak Maklowicz pokazał - nacieramy i do pieca.
> Konkluzja to jest chyba taka, że będę miała na obiad w lany poniedziałek
> schab w curry, ale bez jajek w środku... Czekam na jakieś rady względem
> sosu - jak poprawić mu wygląd?
>
>
Hmmm
Jak jajka zrobily sie niebieskie? Dziwne, u nas zawsze byly zolte ;-)
A jesli chodzi o kolor sosu, warto wyplukac sliwki przed wlozeniem do
garnka, czesto sa tak mocno osmolone ze moga zrobic brzydki kolor.
BTW jaki kolor Ci wyszedl?
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|