Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "szanna" <s...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Schab pieczony
Date: Thu, 28 Mar 2002 08:17:03 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <a7ug14$beb$1@news.tpi.pl>
References: <a7t5m9$icq$1@absinth.dialog.net.pl>
<3...@s...killer.acdsl.com>
NNTP-Posting-Host: proxy.gdansk.gda.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1017299813 11723 195.117.91.249 (28 Mar 2002 07:16:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 28 Mar 2002 07:16:53 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.2106.4
X-Mimeole: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.2106.4
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:102164
Ukryj nagłówki
kamila slawinski napisał(a) w wiadomości:
<3...@s...killer.acdsl.com>...
:
:
:edward wrote:
:
:> Czy ktoś z Państwa zna przepis na schab pieczony
:
:ja robie tak: najpierw czyszcze schab, myje w zimnej wodzie, osuszam.
:nastepnie nacieram go czosnkiem roztartym z sola, posypuje grubo
:majerankiem, zawijam w folie i w stawiam do lodowki na 24h. potem
:wkladam do wylozonej folia luminiowa fromy keksowki ( wczesniej klade na
:jej dnie 1-2 plasterki sloniny, zeby nie przywarlo), nalewam wody do
:polowy wysokosci schabu, przykrywam szczelnie folia i wstawiam do
:goracego piekarnika. pieke az sie upieccze (zwykle na czuja, wiec nie
:powiem ile). nie jest ani suchy, ani mdly. :)
:
:pozdrowienia, i wesolych!
:
:kamila
:
:--
:everything tastes better with cat's hair in it.
Potwierdzam: zawiniety w folie i podlany woda nie robi sie suchy. Polecam
nadziac go morelami, jest jeszcze lepszy niz ze sliwkami.
ania
|