Data: 2004-11-08 15:07:22
Temat: Re: Schabowy!
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W: c...@s...re,
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Było:
> On Thu, 4 Nov 2004 20:02:15 +0100, Sławek SWP
> <s...@w...pl> wrote:
>
>> Jak jest taki plaster 2-3cm to nacinam tak do 1/3 grubości i dosyć
>> gęsto po jednej stronie a po drugiej "na krzyż"
>
> Potem to panierujesz czy jak?
To się moczy w czymś, oliwa, pieprz ziołowy albo oliwa i comiwejdziewrękę.
Panierka tradycyjna powoduje, że warstwy bliżej środkja się nie poddają
wysokiej temperaturze. A jak jest tylko zamarynowane, albo tylko czymś
posypane (oczywiście noc wcześniej) to tłuszcz z patelni wchodzi przez
nacięcia i smaży w głębi (może to nie o to chodzi ale w panierce aż 4 osobom
nie smakuje schabowy nacinany)
Od razu mówię (piszę), tłuszczu na patelni normalnie mało, żadnej kąpieli
:-)
--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/
|