Data: 2004-11-08 16:28:48
Temat: Re: Schabowy!
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 8 Nov 2004 16:07:22 +0100, Sławek SWP
<s...@w...pl> wrote:
>Panierka tradycyjna powoduje, że warstwy bliżej środkja się nie poddają
>wysokiej temperaturze. A jak jest tylko zamarynowane, albo tylko czymś
>posypane (oczywiście noc wcześniej) to tłuszcz z patelni wchodzi przez
>nacięcia i smaży w głębi
Sprobuje kiedys :)
Mam jeszcze pytanie do milosnikow schabowego z koscia. Ja do nich
naleze, ale ostatnio wyrzekam sie przyjemnosci obgryzania kosci ;), bo
jest problem ze smazeniem. Normalny rozbity i spanierowany schabowy
smazy sie dosc krotko. Kosc jest najczesciej dosc gruba i kiedy mieso
jest juz usmazone, kosc wskazuje na stan surowosci. Jest jakis dobry
prosty sposob aby mieso z koscia doszlo razem?
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|