Data: 2003-11-20 13:28:08
Temat: Re: Senik na waflach ze śmietaną - PLNE!!!
Od: "zefirka" <z...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GosiaK" <g...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bp892n$15e$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Heeelp! Właśnie zapiekam śmietankę... i jakaś taka wątła wychodzi. Tzn
> chciałam wyjąć ciasto, patrze, a śmietana tak jakby pływa, tylko na
wierzchu
> ma stężałą cienką warstewkę. Czy to tak ma byc, czy jeszcze pozapiekać? A
> może temperatura nie taka? (180st.) Pilne!
Co prawda musztarda po obiedzie i sernik pewnie dawno juz zjedzony ;), ale
dla tych co w przyszlosci beda go piec: ta smietanka na wierzchu faktycznie
wychodzi polplynna i taka chyba musi byc. Po wstawieniu do lodowki tezeje.
Sernik godny polecenia, zwlaszcza ze wzgledu na ten cyntrynowy smaczek
smietanki. Znika w tempie blyskawicznym ;) Troche przylepia sie do spodu
formy, wiec warto oprocz natluszczenia wysypac ja np. tarta bulka. No i moze
ciut za slodki, szklanka cukru to za duzo, wystarczy tak ze 3/4.
|