Data: 2001-08-26 08:26:46
Temat: Re: Sernik na zimno - porażka:-(
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at>
Pokaż wszystkie nagłówki
a ja robie smietanowiec: dwie kwasne smietany mieszam z cukrem, dodaje
cukier wanilowy smietany nie ubijam, talko rozpuszczam w nihj cukier, do
tego wlewam jakies 8 listkow zelatyny, wczesniej namoczonych i
rozpuszczonych, na koniec wrzucam do tego winogronka, mieszam i do pojemnika
(najlepiej ku temu sluzy taki plastikowy zamykany pojemnik - nie przechodza
na mase zapachy lodowki) a pojemnik do lodowki, jak masa bedzie juz stezala,
polewam wierzch galaretka.
Jest pyszne, niepracochlonne i zawsze sie udaje
Kaczucha
Użytkownik "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9ma8bj$etj$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "DominikaNM" <d...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:9m9h2k$lt1$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> > Jest za 20 trzecia. Nie mogłam się powstrzymać i spróbowałam. Sernik
nie
> > wyszedł. Nie dość że ma spodu to jeszcze galaretka w serku się
> > zgluciłaaaaaaaaa. Paskudztwo, a fe! :-((( Farfocle z wierzchu się nie
> > utopiły ale i tak galaretka wierzchnia jest jedynym komponentem który da
> się
> > zjeść. Ech życie!!! Jutro zrobię drugi :-))) Może nie zauważą podmiany
> :-)))
> > Pocieszam się tylko że risotto pyszniutkie:-)))
> > Dominika - załamana serniczkiem na zimno :-)))
> >
> > Dominika!
> Dzisiaj wtjdzie lepiej.
> albo zrób to mroczkowe.... mniam (mi już niewiele zostalo)
> uśmiech prosze
> Mechcia
>
>
|