Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Mariolkka" <k...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sernik z brzoskwiniami
Date: Thu, 19 Aug 2004 17:11:36 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <cg2g24$aet$1@inews.gazeta.pl>
References: <cg2d42$7vk$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 62-128-187-135.direcpceu.com
X-Trace: inews.gazeta.pl 1092928390 10717 62.128.187.135 (19 Aug 2004 15:13:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 19 Aug 2004 15:13:10 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: mariolkka
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211706
Ukryj nagłówki
Znalazlam jeszcze cos takiego :)
Sernik z brzoskwiniami
Skladniki
Spód: 2 szklanki maki, pól szklanki cukru pudru, 3 zóltka, pól kostki
margaryny, 3 lyzki smietany, lyzeczka proszku do pieczenia; 5 swiezych
brzoskwin lub 10 polówek brzoskwin z puszki, 20-25 dag rodzynek.
Masa serowa: 50 dag sera, 5 jaj, niepelna szklanka cukru, cukier waniliowy,
lyzka maki ziemniaczanej
Masa kokosowa: 20 dag wiórków kokosowych, pól kostki margaryny, pól szklanki
cukru
Sposób przyrzadzania
Spód: Z podanych skladników zagniesc ciasto, rozlozyc je pólcentymetrowa
warstwa w duzej formie. Na ciescie ulozyc brzoskwinie pokrojone w cwiartki i
posypac je sparzonymi rodzynkami.
Masa serowa: Zóltka utrzec z cukrem, nastepnie wymieszac z dwukrotnie
zmielonym serem, cukrem waniliowym, maka, ana koncu - z piana zbialek. Mase
serowa rozlozyc na owocach.
Masa kokosowa: Margaryne utrzec z cukrem na puch i, dalej ucierajac, wsypac
wiórki. Nastepnie równomiernie rozlozyc mase kokosowa na warstwie sera i
lekko ugniesc reka, aby sie nie kruszyla po upieczeniu. Piec 60 min w
temperaturze 200°C. Po 20-30 min przykryc ciasto folia aluminiowa, aby
wierzch sie nie spalil. 100 g - 245 kcal.
|