Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Shoarma Re: Shoarma

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Shoarma

« poprzedni post
Data: 2002-03-29 13:31:20
Temat: Re: Shoarma
Od: "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Bardzo serdecznie Wam dziekuje za przepisy i na pewno skorzystam :))
Wesolych Swiat zycze wszystkim.
--
*** KIKI***
Gosia Ceglińska
k...@i...pl

Użytkownik Artur Z <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a81nc5$hp8$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a7vv1e$sl9$1@news.tpi.pl...
> > Mam pytanko do was. Czy ktos zna przepis na potrawe o nazwie shoarma?
Wiem
> > tylko ze jest ona na bazie miesa z kebaba, ale poza tym nic. Prosze o
> pomoc.
> > --
> > *** KIKI***
> > Gosia Ceglińska
> > k...@i...pl
> >
> Znalazłem taki przepisik na stronie egipskiej i tak pi razy drzwi
> przetłumaczyłem:
> Składniki
> 1/4 cup vinegar(ocet winny)
> 1/4 cup olive oil
> 3 tbl lemon juice(cytrynowy sok)
> 3 cloves minced garlic(ząbki siekane czosnku)
> 1/2 tsp cinnamon, allspice, nutmeg, black & white pepper, dry fine oregano
> and salt(przyprawa arabska np.DUCROS)
> 2 bay leaves (liście czego?)
> 2 cups yogurt
> 1 tomato (pomidorek)
> 1 1/2 lbs of lamb or beef sliced 1" x 2" (baranina lub wołowe pocięte w
> kostkę)
>
> Steps:
>
> Combine the first 8 ingredients in a bowl and marinate the lamb (or beef)
in
> it for 6 hours.
> Grease a saucepan with oil and heat. ( wszystko wymieszać do kupy i
odstawić
> na 6 godzin)
> Add the marinated lamb (or beef) and cook until tender.(Usmażyć na patelni
i
> poddusić)
> Serve it with Pita bread and tahini sauce (see below), mint leaves,
tomatoes
> and onions.
> (pakować w chlebek pita z cebulą pomidorem i liśćmi mięty-alternatywnie z
> sosem tahini,opis poniżej)
> (Alternatively, you may hook the pieces of meat on small wooden skewers
and
> grill on charcoal until tender).
>
> Tahini Sauce
> 3 tbl sesame tahini
> 1 minced clove of garlic
> 1/2 tsp salt
> 3 tbl lemon juice
> 3 tbl water, or more
> 1 tbl plain yogurt
>
> Steps:
>
> Place tahini, garlic, salt and lemon juice in a small bowl and mix with a
> spoon.
> Gradually add water until tahini becomes smooth.
> Add chopped parsley and mix well.
>
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6